torstai 28. huhtikuuta 2011

Mikä on Pokkaritaivas?

Pokkaritaivaan taustalla on kohta kolmikymppinen nainen Länsi-Suomesta.

Pidän lukemisesta. Sanon harrastavani lukemista, mutta karu totuus on, että luen kirjoja hävettävän vähän. Luen kyllä lehtiä, opiskelujen myötä luen tietokirjallisuutta ja netistä tulee luettua sekä asiaa että viihdettä, mutta romaaneja luen valitettavan vähän. Välillä innostun lukemista, mutta vähän päästä lukuharrastus taas lopahtaa. Käyn kirjastossa viikottain, seuraan kirja-arvosteluja ja tutkin kirjablogeja, mutta valitettavan usein kirjat jäävät yöpöydälle pölyttymään.

Pidän myös kirjoittamisesta. Tuntuu, että kirjoitustaitoni on ruostunut, sillä viime vuosina en ole kirjoittanut kovinkaan paljon.

Pidän myös kirpputoreilla kiertelystä. Kirjahyllyyni on kertynyt lyhyen ajan sisällä vino pino pokkareita. En normaalisti osta kaunokirjallisuutta, sillä minulla ei ole tapana lukea muita kuin tietokirjoja useampaan kertaan ja mielenkiintoiset romaanit voi yleensä lainata kirjastosta. Nyt olen kuitenkin innostunut kätevistä taskukirjoista. Olen löytänyt kirppiksiltä pokkareita edullisesti ja näin kesän kynnyksellä päätin aloittaa lukuprojektin. Hyvä puoli tässä pokkariprojektissa on se, että koska kirjat ovat omiani, voin lukea niitä omaan tahtiin kirjaston eräpäiviä miettimättä. Lisäksi pehmeäkantiset kirjat on helppo ottaa mukaan.

Nyt ajattelin yhdistää nämä kolme mieliasiaani. Toivon mukaan lukuharrastukseni saa pontta siitä, että minun pitää (oman määräykseni mukaisesti) esitellä lukemani kirjat täällä blogissani, saan rutiinia kirjoittamiseen blogikirjoittamisen kautta ja voin ostaa hyvällä omallatunnolla lisää pokkareita, sillä pitäähän minulla olla materiaalia, jota esitellä täällä blogissa. :)

(Sofi Oksanen ja Juha Vuorinen pokkariyhteistyöhönsä liittyen)

1 kommentti:

  1. Itsekin aika tuoreena blogin pitäjänä voin vahvistaa, että luku- sekä kirjoitusharrastus saa blogin pitämisestä pontta. Onnea ja lukuisia sivuja pokkaritaivaalle!

    VastaaPoista